Breathing and Running 🏃🏻

Breathing and Running 🏃🏻

Κάθε βράδυ, όταν επιστρέφω από τη δουλειά, αλλά και μεταξύ μας το πρωί πριν πάω στο γραφείο, βλέπω ανθρώπους να τρέχουν και ειλικρινά, πολύ το χαίρομαι! Πλησιάζει και η ημερομηνία του Μαραθωνίου, οπότε η... προπόνηση έχεις ξεκινήσει πιο δυναμικά!

Όπως έχω αναφέρει και σε πολλά άλλα posts, το τρέξιμο, η άσκηση γενικώς, κάνει πολύ καλό στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στο σώμα, στη διάθεση και σε άλλα πολλά που ειλικρινά μόνο θετικά είναι για την υγεία μας, τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική.

Παρατηρώντας όμως πολύ κόσμο και μιλώντας με πολλούς φίλους αλλά και πελάτες που τρέχουν, όταν τους ρωτάω να μου δείξουν πως αναπνέουν όταν τρέχουν, με κοιτάνε λίγο... περίεργα. 

Κι όμως, λίγοι ειλικρινά γνωρίζουν να αναπνέουν σωστά!

Η αναπνοή μπορεί να είναι μια λειτουργία που γίνεται αυτόματα (εκτός από τώρα που το ανέφερα και πλέον αναπνέετε συνειδητά 😅), αλλά όταν τρέχουμε υπάρχει ειδικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της αναπνοής, και για να μην κουραστούμε αλλά και για να μην αρχίσουν οι πόνοι.  

Ένας φίλος Μαραθωνοδρόμος μου έστειλε το παρακάτω video και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.   

Όσοι τρέχετε, θα σας βοηθήσει! Δοκιμάστε το και θα επανέλθω και με άλλα tips για τον ερχόμενο μαραθώνιο!

Το τρέξιμο και η άσκηση είναι υγεία! Και η αναπνοή μας, κινητήριος δύναμη! Συγχρονίστε και τα δύο μαζί και θα ωφεληθείτε διπλά!

Breath in...Breath out!

 
Elisabeth_Sig.png
Φθόνος:  Ένστικτο ή τρόπος ζωής;

Φθόνος: Ένστικτο ή τρόπος ζωής;

Η ενσυναίσθηση και πως την αποκτάς

Η ενσυναίσθηση και πως την αποκτάς