Όλα θέλουν ένα μέτρο...

Όλα θέλουν ένα μέτρο...

Η άνοιξη ήρθε και το καταλάβαμε όλοι πια, άλλαξε η ημέρα, άλλαξε η φύση και οι μυρωδιές, άλλαξε και η διάθεση μαζί!

Η διάθεση πολλών επηρεάζεται από τις σκέψεις όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, οι οποίες επιμένω να λέω εγώ με τη σειρά μου ότι είναι σκέψεις και όχι γεγονότα και ως συνέπεια πραγματικότητα.

Και με τις σκέψεις όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα posts, αυξάνεται και το άγχος, με συνέπεια να επιταχύνεται κι ο ρυθμός της ζωής μας. Δουλεύουμε όλο και περισσότερο, τρώμε όλο και περισσότερο, κοιμόμαστε λιγότερο για να προλάβουμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε, γυμναζόμαστε περισσότερο αλλά με λάθος τρόπο γιατί πιστεύουμε ότι θα ηρεμήσουμε και θα αποκτήσουμε σύντομα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό που μεταξύ μας τελικά καταφέρνουμε, είναι τίποτα παραπάνω από το να επιβαρύνουμε πολύ τον οργανισμό μας, την καθημερινότητα μας αλλά και τον τρόπο ζωή μας.  

Όλα αυτά καταλήγουν τελικά σε μια ανθυγιεινή ζωή, ένα φαύλο κύκλο, οξύνοντας τα προβλήματα άγχους της καθημερινότητας και προκαλώντας συχνά προβλήματα στην υγεία μας.

Η σωματική άσκηση τώρα, μας προστατεύει, αυτό είναι γεγονός. Αλλά με μέτρο. Όπως άλλωστε χρειάζεται με κάθε τι που κάνουμε. Κάθε ημέρα από τότε που άλλαξε ο καιρός, παρατηρώ κόσμο να τρέχει ακόμα περισσότερο (εννοώ να τρέχει υπό μορφή jogging), να αγχώνεται για το σώμα του, τα περιττά κιλά του και να καταπονεί τον οργανισμό του με περισσότερη άσκηση μόνο και μόνο για νιώσει ότι κάτι θα αλλάξει μέχρι το καλοκαίρι. Η άσκηση προσφέρει περισσότερη δύναμη, αντοχή και ηρεμία, αυτό είναι επίσης γεγονός και δεν το αμφισβητεί κανείς. Η υπερβολική όμως άσκηση οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα. Το νόημα δεν είναι να καταπονούμε τον σώμα μας και να εξαντλούμε τις αντοχές μας. Ας μη θεωρούμε ότι το πολύ είναι πάντα καλύτερο.. Ίσα ίσα, το πολύ έχει αποδειχθεί από την ίδια τη ζωή ότι κυρίως προβλήματα προκαλεί. 

Βάλτε όρια στη ζωή σας, γιατί κατά αυτόν τον τρόπο θα αντιληφθείτε και τα θέλω σας, τις αντοχές σας και τις επιθυμίες σας γενικώς. Και η ζωή είναι πιο όμορφη όταν έχουμε όρια και κανόνες δικούς μας, για τα δικά μας θέλω. Τα συναισθήματα αγκαλιάζουν τις σκέψεις μας και τη συμπεριφορά μας. Σκεφθείτε και οραματιστείτε την καθημερινότητα με βάση τα δικά σας όρια και τα δικά σας θέλω, και ειλικρινά θα βιώσετε διαφορετικά τα συναισθήματα, ακόμα και αυτά του άγχους.

Η ζωή θέλει μέτρο και στα πρέπει και στα θέλω! Ανακαλύψτε τη δική σας γραμμή και τα δικά σας όρια!

Καλή μας εβδομάδα!

Life is beautiful!   

 
Elisabeth_Sig.png
Ελέγχοντας τα συναισθήματα

Ελέγχοντας τα συναισθήματα

Γίνε το ουράνιο τόξο κάποιου άλλου...

Γίνε το ουράνιο τόξο κάποιου άλλου...