Ελισσάβετ (Λίζα) Κάλμπαρη (MISCP)
Brain Fitness Trainer, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια (CBT, EMDR) 

Λοιπόν, είμαι η Ελισσάβετ αλλά και για άλλους και η Λίζα, απλούστατα γιατί το επίσημο όνομα είναι μεν το Ελισσάβετ αλλά πολλοί φίλοι και οικογένεια με φωνάζουν Λίζα. Επομένως και στα δύο ακούω και με τα δύο προσπαθώ να μεταδώσω την αγάπη μου για την Ψυχολογία και τη Νευροψυχολογία.

 
Elisabeth_Calbari.jpg
 

Στόχος μου είναι να μεταφέρω όλες τις γνώσεις μου γύρω από την επιστήμη μου σε όλους, σε όσους περισσότερους μπορώ, σε κάθε χώρο, από σχολεία και μαθητές, σε επαγγελματίες, σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη. Μέχρι και στους δρόμους της πολιτικής έχω διαβεί, όχι ως πολιτικός φορέας αλλά ως το μέσο να αναπτύξω τις δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση αλλά και την συναισθηματική νοημοσύνη πολιτικών προσώπων... Πόσο σημαντικό!!!

Έχω εκπαιδευτεί και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι, γιατί όταν αγαπάς κάτι σε προκαλεί να το ανακαλύψεις περισσότερο. Έτσι και με εμένα και την Ψυχολογία, ξεκίνησα σπουδές στην Ελλάδα, συνέχισα στην Αγγλία, έφυγα στην Αμερική, ξαναγύρισα στην Ελλάδα και από τότε πάω και έρχομαι μεταξύ αυτών των τριών χωρών και όχι μόνο! Έχω εκπαιδευτεί σε διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές μεθόδους (CBT-EMDR), σε εναλλακτικές πλήρως αναγνωρισμένες μεθόδους αυτοελέγχου, όπως τις μεθόδους Biofeedback - Neurofeedback και Mindfulness, όλες αναγνωρισμένες από τους Συλλόγους Νευροψυχοφυσιολογίας και Ιατρικής.

Ως βασικό στόχο έχω το να συνδυάζω θεμάτα υγείας και ποιότητας ζωής, και πιο συγκεκριμένα διαχείριση υψηλών επιπέδων άγχους στην καθημερινότητα. Συγκρίνω πάντα τους ανθρώπους ώς αθλητές και  Ολυμπιονίκες με καλές και κακές επιδόσεις ανάλογα την απόδοσή τους. Πιστεύω ότι όλα είναι ικανά αρκεί να εκπαιδευτείς να ελέγχεις το σώμα σου, τη σκέψη σου και τα συναισθήματά σου. Και τότε η επιτυχία είναι δεδομένη!

Σε αυτό το blog θα σας στέλνω διάφορα από άρθρα, υλικό που βρίσκω ενδιαφέρον και χρήσιμο να έχετε, ή ακόμα και τα νέα της επιστήμης μου, ώστε κι εσείς να μπορείτε να εφαρμόζετε διάφορες νέες τεχνικές στη ζωή σας. Αν πραγματικά έστω και ένας επωφεληθεί από όλη αυτή την προσπάθεια, τότε τα κατάφερα! Για να δούμε λοιπόν τι θα καταφέρουμε παρέα.. Θα περιμένω πάντα τα σχόλια σας και τις απόψεις σας! Καλή..πλοήγηση λοιπόν!!