Η επικοινωνία σε όλο της το... μεγαλείο!

Η επικοινωνία σε όλο της το... μεγαλείο!

Θυμάμαι χρόνια πριν, ήμουν στο πλοίο και παρακολουθούσα δύο ανθρώπους να επικοινωνούν μεταξύ τους και να συζητάνε με ένα δικό τους μαγικό τρόπο, να γελάνε, να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και να μεταφέρουν συναισθήματα, εικόνες και ήχους μεταξύ τους, που κανένας άλλος γύρω τους όμως δε μπορούσε να αντιληφθεί..

Θυμάμαι πως με είχε μαγέψει από τότε η δύναμη της επικοινωνίας τους εκείνης, όποιας μορφής κι αν ήταν αυτή, και δε θα ξεχάσω ποτέ επίσης πως το συναίσθημα με ένα μαγικό τρόπο μεταφερόταν και γινόταν αντιληπτό μεταξύ τους, ακόμα κι αν δεν υπήρχε ήχος στις λέξεις.

 

 

Το αναφέρουμε πολύ συχνά όσοι ασχολούμαστε με τη δύναμη της επικοινωνίας, ότι δηλαδή οι λέξεις που χρησιμοποιούμε έχουν τη δύναμη του 7% μόνο να μεταφέρουν αυτό που θέλεις να πεις, να εκφράσεις στον άλλον... Το υπόλοιπο 93% αφορά τις κινήσεις σου, τις εκφράσεις του προσώπου σου και τη στάση του σώματος σου.

Εκείνο το 93% λοιπόν είναι η πραγματική επικοινωνία. Μέσα σε αυτό το 93% ανακαλύπτεις τα συναισθήματα του άλλου από τις εκφράσεις του, από τις κινήσεις του και από το τρόπο που σου μεταφέρει αυτό που θέλει να πει.

Δύο φοιτητές από το ΜΙΤ προσπάθησαν να αντιστρέψουν την επικοινωνία που ξέρουμε. Εκείνη που ξεκινάει με το λόγο και εμπλουτίζεται με το περιεχόμενο των κινήσεων. Ξεκίνησαν από τη νοηματική και πήγαν στα λόγια/στις λέξεις. Ξεκίνησαν από τις εκφράσεις, τις κινήσεις του σώματος, και από τη δύναμη αυτών συμπλήρωσαν και το 7% που έλειπε, ώστε όλοι πια να συμμετέχουμε σε μια συζήτηση.

Ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σε ένα πλοίο όταν βρισκόμαστε να ενώνουμε... τις φωνές μας, τις εκφράσεις και τις κινήσεις του σώματος μας. Να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλα τα οφέλη και τη μαγεία της επικοινωνίας μεταξύ δύο ανθρώπων. 

Επικοινωνία είναι να ακούω τον άλλον, να τον συναισθάνομαι, να συμμετέχω μαζί του και να τον κατανοώ.

Και όλα αυτά δεν τα δίνουν οι λέξεις, αλλά η επαφή με έναν άλλο άνθρωπο.

 
Elisabeth_Sig.png
Η πρώτη εντύπωση...

Η πρώτη εντύπωση...

Το πρόσφατο μου άρθρο στο fashionwellness.gr!

Το πρόσφατο μου άρθρο στο fashionwellness.gr!