Η πρώτη εντύπωση...

Η πρώτη εντύπωση...

Το ήξερες ότι η πρώτη εντύπωση που θα κάνεις σε ένα άνθρωπο έχει τόση δύναμη, που όπως και να συμπεριφερθείς έπειτα, ό,τι και να πεις, δε μπορεί εύκολα να αλλάξει κάτι;

Τα τρία πρώτα δευτερόλεπτα αρκούν για να εντυπωθούν στο μυαλό σου τα χαρακτηριστικά της πρώτης εντύπωσης. Ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να κρίνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά αν ένα νέο πρόσωπο που γνωρίζει μπορεί να τον βλάψει ή να τον ωφελήσει.

Ποιο είναι όμως αυτό το χαρακτηριστικό που μπορεί να κερδίσει ακαριαία τις εντυπώσεις του συνομιλητή σου;

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μια καλής πρώτης εντύπωσης είναι το να μπορείς να αναγνωρίζεις τα συναισθήματα του άλλου, του συνομιλητή σου. Προσπάθησε να θυμηθείς κι εσύ πότε ένιωσες όμορφα με κάποιον που μόλις γνώρισες, και τι ήταν τελικά αυτό που σε έκανε να κρίνεις την όλη επικοινωνία σου με αυτόν τον άνθρωπο ως θετική.

Τα λόγια και η συμπεριφορά μας, επηρεάζουν τα συναισθήματα των άλλων, και αυτό που σε κάνει να νιώθεις όμορφα σε κάθε επικοινωνία, είναι όταν ο συνομιλητής σου σε κάνει να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου. Σου βγάζει δηλαδή συναισθήματα σεβασμού, εκτίμησης και κατανόησης για το άτομο σου.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που επηρεάζει τη θετική εντύπωση που θα κάνεις σε κάποιον άλλον, είναι το να είσαι και να δείχνεις προσιτός και ζεστός ως άνθρωπος. Οι προσιτοί άνθρωποι πάντα λαμβάνουν καλύτερες εντυπώσεις και γίνονται πιο αγαπητοί από τους άλλους. Θυμηθείτε ότι οι προσιτοί άνθρωποι χαμογελούν και νιώθουν άνετα και δεν αμύνονται σε κανένα φόβο ή απειλή. Οι κινήσεις του σώματος τους, οι εκφράσεις τους και ο τρόπος που "μιλάει" το σώμα τους είναι προσιτό και χαλαρό. Αυτοσαρκάζονται, δεν κρίνουν και δε μεταδίδουν το άγχος της απόρριψης.

Ως άνθρωποι, τείνουμε να αποφασίζουμε αν κάποιος είναι καλός, ικανός, γλυκός και ζεστός άνθρωπος από τον τρόπο που μας προσεγγίζει και μας μιλάει. Πιστεύουμε σε αυτόν και σε πολλές περιπτώσεις τον ακολουθούμε γιατί μας… κέρδισε συναισθηματικά!

Πολεμήστε το φόβο της απόρριψης όταν γνωρίζετε ένα νέο άνθρωπο στη ζωή σας, δείξτε του ότι τον σέβεστε, τον κατανοείτε και τον παρακολουθείτε όταν σας μιλάει, και χαρίστε ένα χαμόγελο ευγένειας, ηρεμίας και εκτίμησης προς το άτομο του.

Θυμηθείτε ότι δεύτερη εντύπωση δεν υπάρχει… Μόνο πρώτη, κι αυτή μερικές φορές μας αλλάζει τα σχέδια και τα όνειρα αν δεν είναι καλή. Επειδή όλοι είμαστε άνθρωποι και όλοι θέλουμε μια πρώτη καλή εντύπωση, αυτό που αναζητούμε είναι να νιώσουμε ασφάλεια και να νιώσουμε όμορφα. Απλά συναισθήματα!

Αναλογιστείτε τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε όμορφα και κάντε το ίδιο και στους άλλους! Γιατί όλοι άνθρωποι είμαστε, και όλοι αυτό το συναίσθημα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε στους άλλους. Αν το νιώσουμε, τότε του… χαμογελάμε!

Life is full of feelings!

 
Elisabeth_Sig.png
Τι είναι τελικά ευτυχία;

Τι είναι τελικά ευτυχία;

Η επικοινωνία σε όλο της το... μεγαλείο!

Η επικοινωνία σε όλο της το... μεγαλείο!