The Eye of the Samurai

The Eye of the Samurai

Εσύ πόσο συχνά παρατηρείς τον.. εαυτό σου;

Γνωρίζεις ότι η αυτοπαρατήρηση ως τεχνική είναι μια από τις πιο δύσκολες αλλά και η πιο σημαντική, ώστε να ξεκινήσεις να αλλάζεις συμπεριφορά αλλά και πεποιθήσεις;

Τις προάλλες ήμουν με μια ομάδα αθλητών και τους εξηγούσα ακριβώς αυτό. Τη δύναμη της αυτοπαρατήρησης. Γιατί κοιτάμε πάντα τι κάνει ο άλλος και όχι τι κάνουμε εμείς; Τους παραξένεψε όταν τους εξηγούσα ότι η επίδοση τους δεν βασίζεται στον ανταγωνισμό και στο πόσο καλύτεροι είναι εκείνοι από τον συμπαίκτη ή τον αντίπαλο τους. Η επίδοση του καθενός, σε ό,τι κι αν κάνουμε, βασίζεται στην εκτίμηση των δικών μας ορίων και αντοχών! Η εκτίμηση όμως αυτή γίνεται μετά από αυτοπαρατήρηση.

Η δύναμη του να γνωρίζεις τον εαυτό σου, τα όρια σου, τις δυνάμεις και τα θέλω σου, είναι η κινητήριος δύναμη της δικής σου ζωής. Αν προσπαθούμε να δούμε τη δική μας τη ζωή μέσα από τα όρια του διπλανού μας, τα θέλω του διπλανού μας αλλά και τις αντοχές του άλλου, έχουμε χάσει αυτομάτως την μαγεία της δικής μας ζωής!

Εξασκείστε τη δύναμη της παρατήρησης με μια μικρή -σοφή- κίνηση που κάνει ο samurai. Παρατηρεί, κρίνει και μάχεται...

Άσκηση

Προσπάθησε να παρατηρήσεις όσο καλύτερα μπορείς το περιβάλλον γύρω σου. Αν είσαι σε έναν κλειστό χώρο, παρατήρησε τα αντικείμενα, τα χρώματα, τη θέση αυτών. Αν είσαι σε εξωτερικό χώρο παρατήρησε τη φύση, τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, τα σύννεφα αλλά και ό,τι άλλο μικρό ή μεγάλο σου τραβήξει την προσοχή.

Τώρα κλείσε τα μάτια και με τα δύναμη του... samurai προσπάθησε να "δεις" νοερά όλα αυτά που παρατήρησες πριν, χωρίς όμως να ανοίξεις τα μάτια σου. Με τα μάτια του νου τοποθέτησε πάλι τον εαυτό σου στο χώρο.

Όταν πιστεύεις ότι έχεις δει νοερά όσα πραγματικά έχεις παρατηρήσει, άνοιξε τα μάτια σου.  

Πόσο όμοιες ήταν οι εικόνες; 

Η άσκηση αυτή εξασκεί τον εγκέφαλο αλλά κυρίως εξασκεί την ικανότητα της παρατήρησης και κυρίως της κάθε στιγμής. Παρατηρήστε τον εαυτό σας κάθε στιγμή, αναγνωρίστε τα μηνύματα που σας στέλνει και φροντίστε τα δικά σας θέλω, για μια όμορφη δικής σας πραγματικότητα!

Γιατί καθένας μας είναι μοναδικός!

 
Elisabeth_Sig.png
Η δύναμη της αγκαλιάς

Η δύναμη της αγκαλιάς

Tips for a Mindful day!

Tips for a Mindful day!