Τι σκέφτεται ένας ήρεμος άνθρωπος;

Τι σκέφτεται ένας ήρεμος άνθρωπος;

“Υπάρχουν άραγε ήρεμοι άνθρωποι;”

Το παραπάνω μου το ρώτησε σε ένα σεμινάριο διαχείρισης θυμού θυμάμαι ένας κύριος.

Η απάντηση είναι πως υπάρχουν, και  μπορούμε μάλιστα όλοι να είμαστε ήρεμοι κάνοντας κάτι πολύ απλό. Να αφήσεις τα πράγματα να... ρέουν χωρίς να ασκείς κριτική, χωρίς να επεμβαίνεις και να προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα.

Πολλές φορές έχω ακούσει από αγχώδεις ανθρώπους ότι η ηρεμία είναι συνώνυμο με την αδιαφορία, την τεμπελιά, την ανικανότητα αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα διάφορα που διαδραματίζονται στη ζωή.

Η ερώτηση μου προς αυτούς είναι το πως άραγε η ηρεμία, από μια όμορφη, γαλήνια λέξη, κατέληξε να σχετίζεται με έννοιες όπως τεμπελιά και αδιαφορία. Η ηρεμία ως λέξη αλλά και έννοια έχει μέσα της μια απίστευτη δύναμη. Τη δύναμη που έχει κάποιος να περιμένει υπομονετικά και να μην αντιδρά βιαστικά. Αυτό από μόνο του απαιτεί από το άτομο να έχει καλλιεργήσει μια ιδιαίτερη ικανότητα, το να εμπιστεύεται δηλαδή τον εαυτό του, να μην χάνει την ψυχραιμία του και να μην φοβάται ότι όλα θα καταστραφούν αν κάτι δεν πάει καλά. Να είναι υπομονετικός, να ανέχεται και να κατανοεί! Όλα τα παραπάνω δεν χαρακτηρίζονται επομένως ως τεμπελιά ή αδιαφορία.

Πιστεύω λοιπόν πως θα βοηθούσε να σας γράψω τι είναι αυτό που σκέφτονται οι ήρεμοι άνθρωποι και λειτουργούν ήρεμα. Βλέπετε, όλα ξεκινάνε από τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι σκέψεις κάνουν οι ήρεμοι άνθρωποι και καταφέρνουν να απολαμβάνουν τη ζωή με άλλα δεδομένα και ρυθμούς.

Προσπαθήστε κι εσείς να υιοθετήσετε μερικές από αυτές τις σκέψεις, και πιστέψτε με, θα δείτε πολλά πράγματα διαφορετικά. Πραγματικά σας το λέω, η ηρεμία είναι δεξιότητα και μπορούμε να την αποκτήσουμε όλοι. Μυστικό επομένως για να είσαι ήρεμος, δεν υπάρχει, απλή εξάσκηση χρειάζεται στις παρακάτω σκέψεις.

Σκεφτείτε λοιπόν τα παρακάτω, προσεγγίστε τα ως μια διαφορετική φιλοσοφία απέναντι στη ζωή... Η ηρεμία είναι μέσα μας και η σκέψη αυτή που την καθορίζει.

  • Μερικές φορές συμβαίνει κάτι καλό από μόνο του χωρίς να κάνεις κάτι εσύ.
  • Η ζωή έχει και καλές και δύσκολες καταστάσεις.
  • Πολλά προβλήματα λύνονται από μόνα τους χωρίς να χρειαστεί να επέμβουμε.
  • Μερικά πράγματα στη ζωή άσε τα να συμβούν χωρίς πολύ σκέψη.
  • Ιεράρχησε μερικά πράγματα και ασχολήσου με αυτά που πραγματικά αξίζει να αφιερώσεις χρόνο.

Life is so simple!

 
Elisabeth_Sig.png
 Ξέρεις να λες όχι;

Ξέρεις να λες όχι;

Γιατί νιώθεις πιο χαλαρός όταν τρως μακαρόνια;

Γιατί νιώθεις πιο χαλαρός όταν τρως μακαρόνια;