Εσύ τι βλέπεις;

Εσύ τι βλέπεις;

Ήμουν τις προάλλες σε ένα workshop που έκανα σε επαγγελματίες και συζητούσαμε για τους διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας, καθώς και την επιρροή τους στην καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων. Διαφορετικοί άνθρωποι, αδέλφια μεγαλωμένα από τους ίδιους γονείς, διαμορφώνουν διαφορετικές προσωπικότητες, διαθέτουν διαφορετικό ταπεραμέντο και κτίζουν διαφορετικές σχέσεις επικοινωνίας αλλά και φιλοσοφία ζωής από τους γύρω τους.

Τι είναι τελικά η προσωπικότητα που μας ωθεί να βλέπουμε διαφορετικά τη ζωή, να αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω μας;

Η προσωπικότητα είναι ουσιαστικά ένα σύνολο πεποιθήσεων, βιωμάτων, αντιλήψεων και συναισθημάτων. Ένας ανεξάντλητος κόσμος που ερμηνεύει τα πάντα συνδυάζοντας το συναίσθημα, τη σκέψη, τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και τόσα μα τόσα άλλα. Είναι το σύνολο των στοιχείων εκείνων που μας κάνει είτε να χαιρόμαστε όταν βρέχει, είτε να νευριάζουμε. Αυτό που μας κάνει να θυμώνουμε με κάποιον, να φοβόμαστε την αποτυχία, ή αντίστροφα να βλέπουμε ως πρόκληση την ίδια ακριβώς αποτυχία.. Τόσες διαφορετικές ερμηνείες για τα ίδια γεγονότα και καταστάσεις.

Personality Test

Παρακάτω σας παραθέτω ένα μικρό test προσωπικότητας. Όχι ότι θα πει για την προσωπικότητα σας τα πάντα, αλλά θα σας βάλει σε αυτή την σκέψη της διαφορετικής αντίληψης που έχουμε όλοι μας. Της μαγείας του να πλάθουμε αυτό τον κόσμο έχοντας διαφορετικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις, ακόμα και το τι θεωρείται από κάποιον καλό ή κακό, με όλες ασφαλώς τις συνέπειες αυτού.

Απλό μεν test κι όχι σίγουρα επιστημονικό, αλλά μια άσκηση απλή, ένα μικρό ερέθισμα για τη μαγεία που κρύβει η διαφορετική αντίληψη!

Εσύ λοιπόν τι βλέπεις μέσα από τη σκέψη σου, τις πεποιθήσεις και τα συναισθήματα σου;

 
Elisabeth_Sig.png
Αποσύροντας τον αρνητισμό από την καθημερινότητα μας...

Αποσύροντας τον αρνητισμό από την καθημερινότητα μας...

Κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα..

Κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα..