Ξέρεις τι είναι τα βασικά γάγγλια και ο κανόνας 18/40/60;

Ξέρεις τι είναι τα βασικά γάγγλια και ο κανόνας 18/40/60;

Ξέρεις τι κάνουν τα βασικά γάγγλια του εγκεφάλου; Είναι υπεύθυνα για την κινητικότητα, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη μάθηση! Υπάρχουν ανάμεσα μας άθρωποι που αντιμετωπίζουν μια ευαισθησία στα βασικά γάγγλια (πυρήνες) του εγκεφάλου. Και θα αναρωτηθεί κανείς:

Πως μεταφράζεται αυτό στην καθημερινότητα;

Χάνουν σημαντικό χρόνο στο να ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς! Θα μου πεις, όλοι το σκεφτόμαστε, άρα όλοι έχουμε πρόβλημα με τα βασικά γάγγλια του εγκεφάλου μας..

Το θέμα είναι ότι όλοι έχουμε βασικά γάγγλια γιατί έχουμε εγκέφαλο, οπότε ναι, όλοι έχουμε την έννοια του τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Η διαφορά ωστόσο είναι στο πόσο έντονες είναι οι σκέψεις αυτές σε κάποιους από εμάς..

Και εδώ έρχεται ο κανόνας 18/40/60 που σας ανέφερα στο τίτλο. Σε τι αναφέρεται ο κάνονας αυτός; Let me explain.

Όταν είσαι 18 ετών, ανησυχείς μονίμως για το τι σκέφτονται και πιστεύουν οι άλλοι για εσένα.

Όταν είσαι 40 ετών, δεν σε ενδιαφέρει καθόλου για το τι λένε οι άλλοι για εσένα και τι σκέφτονται.

Όταν είσαι 60 ετών, συνειδητοποιείς ότι κανένας δε σκέφτεται εσένα και το τι κάνεις.

Αν είσαι από αυτούς που ανησυχούν για την κριτική των άλλων, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι όλοι οι άνθρωποι ανησυχούν και σκέφτονται κυρίως τον ΕΑΥΤΟ τους και όχι εσένα.

Εσύ σήμερα τι σκέφτηκες;

Τι έκαναν οι άλλοι άνθρωποι ή τι έκανες εσύ και τι θέλεις να κάνεις αύριο; Σκέφτεσαι τους λογαριασμούς, τις υποχρεώσεις και τα προβλήματα των άλλων, ή σκέφτεσαι εσύ τι έχεις να πληρώσεις, ποιoν έχεις να συναντήσεις και πως θα λύσεις το δικό σου πρόβλημα;

Γνωρίζεις ότι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του ανθρώπου, σύμφωνα με έρευνες, είναι να μιλήσουν μπροστά σε κοινό; Για σκέψου και τον εαυτό σου απέναντι σε τουλάχιστον μια χούφτα ανθρώπων, να δεις πως έχω δίκιο. Η έρευνα ανέφερε ότι οι άνθρωποι κυρίως φοβούνται να μιλήσουν μπροστά σε κοινό γιατί τους ανησυχεί τι θα σκέφτονται οι άλλοι για το άτομο τους, την ομιλία τους και το όλο τους παρουσιαστικό.

Έχω κάνει πάρα πολλές ομιλίες μέχρι σήμερα, σε μικρούς και μεγάλους, σε επιστημονικά συνέδρια, σε εταιρείες, σε σχολεία, σε φοιτητές και καθηγητές. Πιστέψτε με ότι κάθε φορά που μιλάω το γνωρίζω και το βλέπω ότι ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που με ακούνε, παρακολουθούν μεν, αλλά εκείνη την ώρα σκέφτονται και τα προβλήματά τους, τις υποχρεώσεις τους και τη ζωή τους και τις επιλογές τους σε αυτή. Δε σκέφτονται εμένα και τα δικά μου προβλήματα, δε σκέφτονται αν τα λέω καλά.. Ίσως κάποιοι να πούνε ότι ξέρω καλά αυτά στα οποία αναφέρομαι αλλά δεν σκέφτονται καθόλου και με κανένα τρόπο εμένα, και το ποια είμαι.

Προσπάθησε να βασίζεις τη ζωή σου, τις σκέψεις σου, τους στόχους σου, αποκλειστικά σε αυτά που εσύ θεωρείς σημαντικά. Σίγουρα όλοι θέλουμε να έχουμε αρμονικές σχέσεις με τους γύρω μας, να είμαστε κοντά σε φίλους και οικογένεια και γενικώς να βοηθάμε και να φροντίζουμε όσο μπορούμε. Η συμπεριφορά σου όμως και ο τρόπος ζωής σου είναι σημαντικό να βασίζεται σε ο,τιδήποτε ΕΣΥ σκέφτεσαι και όχι σε αυτό που πιστεύεις ότι οι ΑΛΛΟΙ σκέφτονται...

Ζήστε εκεί έξω τη ζωή και αφήστε τη σκέψη να ζήσει το τώρα χωρίς έλεγχο, κριτική και σχόλια. 🎯

 
Factors of the Brain!

Factors of the Brain!

"Όλα ή Τίποτα..."

"Όλα ή Τίποτα..."